SRS nije zvanično obaveštena o odluci beogradskog suda o Radeti i Jojiću (VIDEO)

Srpska radikalna stranka (SRS) još nije dobila zvaničnu informaciju da je Viši sud u Beogradu odlučio da je moguće da se funkcionerima SRS-a Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Srbiji zbog nepoštovanja Haškog tribunala, izjvio je danas poslanik SRS Miljan Dajmanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je SRS o tome saznala iz medija i da će se Radeta i Jojić odazvati ukoliko sudjenje bude u Beogradu, i dokazati nevinost.

„Večernje novosti“ su danas prenele da je Viši sud utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke da Srbija od Hašog tribunala odnosno od Mehanizma koji je nasledio Tribunal, preuzme postupak koji se vodi protiv dvoje radikala zbog nepoštovanja Tribunala.

Tribunal u Hagu je pre nekoliko godina podigao optužnicu protiv Vjerice Radete i Petra Jojića jer su u postupku protiv predsednika SRS Vojislava Šešešlja pretili jednom svedoku i nudili mu mito.

Po gašenju Tribunala, taj predmet je preuzeo Mehanizam koji je početkom februara od Srbije zatražio mišljenje da li je spremna da preuzme postupak.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike