U trendu

SSP: Gradska vlast nije objavila ugovor sa Telekomom, o uslovima za korišćenje tableta za osnovce

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da gradska vlast nigde nije objavila ugovor koji je potpisan sa Telekomom, preko koga su nabavljeni tableti za osnovce, iako bi svi ugovori trebalo da budu javni, što dodatno izaziva sumnju u „dobre namere“ vlasti.

Popović je u pisanoj izjavi navela da nisu tačne tvrdnje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da se „podatak o otkupljivanju tableta za beogradsku decu pojavio na društvenim mrežama“, već da se ta vest „prvo pojavila na portalu ‘Blica’ 25. juna i 12. septembra ove godine“ gde se navodi da će roditelji „moći da otkupe tablet nakon isteka osiguranja po povlašćenoj ceni od 20 do 25 odsto od nabavne cene, koja iznosi 84 evra i da će nakon toga moći da se ‘otključaju'“.

„U ugovoru koji smo mi roditelji potpisali stoji da nakon tri godine stičemo pravo svojine nad tabletom bez naknade prema Gradu. Medjutim, nigde niste objasnili da li će za nas postojati neki dodatni troškovi prema ‘Telekomu’ kada budemo želeli da ‘otključamo’ tablet i koristimo i ostale usluge koje prve tri godine nisu dostupne“, kazala je Popović.

Ona je dodala i da se u medijima ponavlja da su tableti osigurani od kradje i lomljave, ali se „prećutkuju ograničenja tih osiguranja“, čime se dovode roditelji u zabludu, jer „ne pokriva kradju iz djačke torbe“.

„Niste ni rekli da li će tableti i posle treće godine da se koriste za digitalne udžbenike o trošku grada ili će deca imati takve udžbenike samo tri godine. Kažete da to nisu ‘Vesićevi tableti’, a svim silama se upirete da sami to tako predstavite“, rekla je Popović. Dodala je da „više od 50 odsto učenika još nije dobilo tablete, jer se čeka da im ih Vesić zajedno sa predsednicima Opština lično uruči i slika se sa njima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.