U trendu

SSP: Planski dokumenti ne predvidjaju izgradnju u Mitićevoj rupi na Slaviji

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića „ko mu je dao za pravo“ da razgovara sa investitorom iz Češke o projektu „Mitićeva rupa“ na Slaviji ako, po navodima SSP, planski dokumenti ne predvidjaju izgradnju u tom delu Beograda i ako Grad kao delimični vlasnik nije prodao to zemljište.

Reagujući na Vučićeve najave velikih investicija češke kompanije SEBRE u Beogradu, predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović navela je da se „više hiljada Beogradjana protivi izgradnji u Mitićevoj rupi“ kao i da su gradjani „pokrenuli akcije protiv izgradnje tog istog češkog investitora u Košutnjaku“. „Da li ste Vi predsednik Srbije ili gradski menadžer ili urbanista? O kakvom projektu Dejana Stankovića Vi iz Češke pričate i da li je možda i za taj projekat već pokrenuta legalizacija u 2010. godini, kao za projekat u Baba Višnjinoj“, upitala je Vučića funkcionerka SSP.

Ona je od predsednika Srbije zatražila i da odgovori „sa kim i po kom osnovu“ pregovara o imovini Ministarstva odbrane i kako rešava pitanje zgrade Generalštaba porušene u NATO bombardovanju 1999. godine.

Predsednik Srbije izjavio je ranije danas da će češka kompanija SEBRI uložiti više od milijardu evra samo u Beogradu u nekretninama.

„Češka kompanija planira da više od milijardu evra investira samo u Beogradu. Marina Dorćol će izgledati veličanstveno, ti ljudi su kupili mnogo zemlje i u drugim delovima Beograda. U Mitićevoj rupi biće veličanstvena zgrada, imaće i luk koji će ličiti na Trijumfalnu kapiju“, rekao je Vučić novinarima u Pragu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar