U trendu

SSP traži ostavku Siniše Malog zbog privodjenja bivšeg direktora Carine

Funkcioner Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je ministru finansija Siniši Malom da, nakon privodjenja doskorašnjeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, mora da objasni „nezapamćenu pljačku“ u toj upravi i da ima obavezu da podnese ostavku.

Nikezić, koji je predsednik odbora za privredu i finansije SSP, rekao je da Mali mora da objasni kako je i zašto dozvolio „nezapamćenu pljačku narodnih para“ u Upravi koja posluje u sastavu Ministarstva finansija.

„Do juče ste se hvalili ‘impresivnim rezultatima’ Uprave carina, a danas se krijete od odgovornosti za pljačku u Upravi koja posluje u sastavu Ministarstva finansija“, naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.

Naveo je da je Mali na funkciji ministra već tri godine, da je tri miliona evra platilo platformu za konsolidaciju podataka i poslovno izveštavanje u okviru Ministarstva finansija i povezanih uprava, a da je ipak dozvolio da mu odnesu nekoliko stotina miliona evra budžetskih para.

Miloš Tomić pozvan je danas na saslušanje svojstvu gradjanina zbog sumnje da ima saznanja u vezi sa proneverama na Carini sa kojima su povezani i pojedini državni funkcioneri, kao i zbog eventualne povezanosti sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović, ali i osobama iz sveta kriminala poput Darka Eleza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.