U trendu

SSP: Vlast ruši sve što podseća da je Beograd stariji od nje

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila danas da je hotel „Dom“ u Kralja Milutina 54, najnovija „žrtva“ nastojanja „ove vlasti da sruši sve što je podseća na to da je Beograd postojao mnogo pre nje“.

„Zgrada koja je podignuta 1929. godine bila je deo zaštićene celine ‘Zapadni Vračar’. Zaštita je istekla i sada zgradu čeka ista sudbina koju je doživela vila u Nikolaja Krasnova broj 4 – rušenje“, rekla je predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović u pisanoj izjavi, navodeći da se predstavnici vlasti „nameračili da sruše pola ‘starog’ Beograda“.

Prema njenim rečima, Grad je prodao ovu zgradu, a urbanistički projekat po kojem se planira rušenje zgrade i zidanje desetospratnice, objavio je „samo dan pred isticanje roka za primedbe“.

Ona je navela da „Grad rasprodaje svoju imovinu, investitori bliski vlasti ruše i grade šta i gde hoće, a Zavod za zaštitu spomenika kulture okreće glavu“.

„Za to vreme Beograd kakav pamtimo polako nestaje. Za ovu gradsku vlast izmedju kulture i tradicije i atraktivnih kvadrata, jasno je da dileme nema“, istakla je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.