U trendu

SSP: Vučićev režim napravio i godinama štitio Veljka Belivuka

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da se „lažima“ u medijima bliskim vlasti o navodnim vezama kriminalnog klana Veljka Belivuka i Dragana Djilasa i Marinike Tepić, funkcionerima SSP „kao nikada do sada crta meta na čelo“.

Reagujući na sinoćnju emisiju na televiziji Pink u kojoj je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazao fotografije brutalno ubijenih žrtava Belivukovog klana, iz SSP-a su naveli da „nikakve televizijske emisije i laži ne mogu da sakriju činjenicu da je upravo režim Aleksandra Vučića napravio i godinama štitio Belivuka“.

„Da nije tako, Belivuk bi završio u zatvoru još 2017. godine nakon ubistva Vlastimira Miloševića usred bela dana u centru Beograda, kada su prvo pronadjeni, a onda po naredjenju iz vrha policije uništeni tragovi njegovog DNK na mestu zločina“, stoji u saopštenju.

Navodi se da je Belivuk tada bio slobodan „iako je prema pravosnažnoj presudi već morao da bude na izdržavanju zatvorske kazne zbog prebijanja obezbedjenja direktora Partizana Miloša Vazure“.

„Da je Belivuk tada zadržan u zatvoru i osudjen, on ne bi mogao da ubije ljude čija tela Vulin i Vučič prikazuju, niti da prodaje drogu sve ovo vreme“, naveli su iz SSP.

Ocenili su da istraga o Belivukovom kriminalnom klanu „nikada neće biti završena“ dok se ne utvrdi ko mu je iz „vrha vlasti omogućio da pored brojnih dokaza i krivičnih dela nesmetano reketira vlasnike ugostiteljskih objekata, švercuje drogu, prebija, maltretira, otima i ubija ljude“.

„Da Vučićev režim ne odustaje od modela po kome ljudi iz kriminalnog miljea kontrolišu navijačke grupe pokazuje i oslobadjanje posle 6,5 godina zatvora Djordja Prelića koji je prvom presudom za ubistvo Brisa Tatona bio osudjen na čak 35 godina“, naveli su iz SSP-a i dodali da je tu odluku donelo veće Apelacionog suda kojim je predsedavao „muž ministarke pravde“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.