Šta su premijerka i ministri poručili u Subotici…

SUBOTICA – Vlada Srbije obeležila je u Subotici prvu godišnjicu rada, a premijerka Ana Brnabić je objavila da je Srbija apsolutni lider u regionu po prilivu stranih investicija, najavila izgradnju stanova za mlade bračne parove ako se taj projekat koji se sada realizuje za pripadnike snaga bezbednosti bude odvijao dobro, kao i nove olakšice za početnike u biznisu i primetila da je najviše postignuto u oblasti reforme obrazovanja.

Predsednica Vlade je sa ministrima danas obišla više lokacija, a prilikom posete nemačkoj kompaniji Norma grupa iznela je podatke da je neto priliv direktnih stranih investicija u prvih pet meseci 2018. godine bio više od 1,1 milijarde evra što je za skoro 160 miliona evra ili 15,8 odsto više nego lane.

Ružić: Mnogo urađeno u reformi javne uprave, radimo kao tim

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je u proteklih godinu dana mnogo urađeno u reformi javne uprave i istakao da je javna uprava jedan od tri kriterijuma i karijatidna stuba naših evropskih integracija.

Odgovarajući na pitanje novinara povodom prve godine rada Vlade Srbije, Ružić je istakao da se u ovoj godini 14 zakonskih predloga iz te oblasti našlo pred poslanicima u parlamentu i da Srbija u skladu sa Akcionim planom uspešno prati taj trend.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike