U trendu

Stabilnost u Srbiji od interesa za Madjarsku i Evropu

Predsednik Vlade Madjarske Viktor Orban izjavio je danas u Nišu da je stabilnost u Srbiji od interesa za Madjarsku, Centralnu Evropu i celu Evropu.

Posle zajedničke sednice vlada Srbije i Madjarske, Orban je naveo da će Madjarska podržati sve korake u borbi protiv terorizma i stvaranja bezbednog okruženja.

Orban je kazao i da je Madjarska otvorena za sve državljane Srbije, ali da neće prihvatati diktat Brisela kada je reč o migrantima.

Govoreći o investicijama, Orban je rekao da Srbija ima velike mogućnosti koje pruža investitorima.

On je rekao da su madjarski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiji.

„Volelo bih kada bi ravnoteža karakterisala medjusobne odnose i kada bi i srpski investirali u Madjardskoj“, kazao je Orban.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su „odnosi Srbije i Madjarske možda na najvišem istorijskom nivou, a da ekonomski odnosi mogu da budu i bolji.

Vučić je istakao i da je tema razgovora bila saradnja u obasti turizma kao i razmena iskustava u privatizaciji banja u Srbiji objasnivši da je za Srbiju značajno iskustva Madjarske u toj oblasti.

On je rekao da Srbija želi da privuče madjarske investitore, ne samo u Vojvodinu već i na područje cele države, dodavši da je zato značajno današnje otvaranje filijale madjarske OTP banke u Nišu.

Vučić je naveo i da je Madjarska zainteresovana da privuče srpske investitore u svoju zemlju.

Kako je istakao, za Srbiju su važni zajednički infrastrukturni projekti sa Madjarskom, a to nije samo pruga Beograd-Budimpešta, već i pruga Segedin-Baja-Subotica, kao i izgradnja autoputeva kroz Srbiju, koji Madjarsku povezuju sa Bugarskom, Turskom, Makedonijom, Grčkom, Abanijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar