U trendu

Stamatović: Beograd da traži uključenje Rusije u razgovore o Kosovu i Metohiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas vlasti u Beogradu da zatraže uključenje Rusije u razgovore o budućnosti Kosova i Metohije.

Stamatović je u saopštenju ocenio da je unutrašnja i spoljna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučić bez ikakve vizije što kako je naveo, „pokazuje činjenica da je pre pola godine hteo da prekine diplomatske odnose s Francuskom zbog neizručenja njegovog sadašnjeg koalicionog partnera Ramuša Haradinaja“.

„Opredeljujući se izmedju Aljbina Kurtija koji jeste velikoalbanski političar, ali makar nije okrvavio ruke, i jednog od najzloglasnijih komandanata terorističke UČK Ramuša Haradinaja, u korist ovog drugoga, veliki vodja je još jednom pokazao da mu, u njegovom evroatlantskom srljanju, ništa srpsko nije sveto“, ocenio je Stamatović.

On je pozvao „državotvornu i nacionalno odgovornu srpsku javnost da ne nasedne na šarene bombone koje Vučić kandiduje u vidu nekakve deklaracije o zaštiti ćirilice, umesto da se bavi stvarnim, egzistencijalnim problemima Srba u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, na šta ga obavezuje i Ustav Srbije“.

(Beta)

1 komentar
  1. Siniša

    Neće to izdajnička vlast AV dozvoliti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike