U trendu

Stamatović demantovao Ružića: Nije bilo sastanka

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović demantovao je današnju tvrdnju ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića, da su on i predsednici opštine Paraćin i Šabac održali radni sastanak sa ministrom Ružićem u zgradi Vlade.

Kako je Stamatović naveo u saopštenju, do „radnog sastanka“ nije došlo ni pre 28. juna, za kada je bila zakazana rasprava u Savetu Evrope o žalbi Paraćina, Čajetine i Šapca zbog diskriminacije koju ove lokalne samouprave trpe od republičke vlasti, kao ni juče.

„Paunović, Zelenović i ja bili smo, u zakazano vreme, juče, u zgradi Vlade, pošto smo, prethodno, mi Zlatiborci, kao znak dobre volje, odložili našu protestnu šetnju do Beograda, ali sam ja insistirao da, pre bilo kakvog razgovora, vrh Srpske napredne stranke otkaže, ekspresno zakazani, kontramiting u Čajetini“, naveo je Stamatović.

On je dodao da je ministar Ružić „više puta izlazio iz kancelarije, da bi im onda saopštio da se, zapravo, čuo sa izvesnim Darkom Glišićem koji mu je rekao da oni samo polažu vence na tom brdu“.

Ministar Ružić je ranije danas kazao da je već imao radni sastanak sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, gradonačelnikom Šapca Nebojišom Zelenovićem i predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i da su tada razgovarali o njihovom obraćanju Savetu Evrope.

Ružić je rekao da mu ono za šta se zalažu predsednici tri opštine izgleda „kao najava hipoteze“ i da nema govora da su te lokalne samouprave diskriminisane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.