U trendu

Stamatović: Lavina nezadovoljstva u SPC zbog Kosova

Zdrava Srbija (ZS) danas je još jednom pozvala Sabor i Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) da sedište crkve vrate u Pećku patrijaršiji i tako odustanu od podrške politici predsednika Aleksandra Vučića prema Kosovu.

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović u saopštenju je naveo da se za to, osim ZS, zalažu i Narodni pokret „Otadžbina“ sa Kosova, Srpska liga, Skupština AP Kosova i Metohije, Patriotski blok Kosova i Metohije i pozvao sve druge nacionalno i državno odgovorne organizacije i institucije da se pridruže tom zahtevu.

Stamatović je naveo da je „lavina nemirenja sa izdajnicima“ krenula jer je deo crkvenih velikodostojnika u Apelu za odbranu Kosova i Metohije već izrazio svoju zabrinutost za sudbinu južne srpske pokrajine.

„Lažnim tvrdnjama da SPC učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i da se u potpunosti slaže sa stavovima izdajničkog predsednika države, o budućem statusu Kosova i Metohije, neće se sakriti istina da Vučić vodi monolog sa samim sobom“, naveo je Stamatović.

On je kazao da preambulu i ustavna načela Ustava Srbije koja Kosovo odredjuju kao autonomiju u okviru Srbije, ne može da promeni jedan čovek i njegova stranka jer bi to bilo najteže krivično delo veleizdaje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar