U trendu

Stamatović: Ministar da zamoli vlasnika Pinka da kaže ko stoji iza spota o Ivanoviću

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, novinarska udruženja i Misiju OEBS u Beogradu da „zamole“ vlasnika TV Pink Željka Mitrovića da kaže ko je naredio, naručio, kreirao i finansirao kako je rekao, „monstruozni spot kojim je odapeta strela na Olivera Ivanovića“.

„Već dugo imamo javno priznanje direktorke TV Most iz Zvečana da je televizijski spot u formatu ‘predsmrtne presude’ Ivanoviću naručila naprednjačka Srpska lista, ali ako Zvečan, parafom Ivice Dačića na briselski akt o kapitulaciji iz aprila 2013. godine, nije izgleda pod ingerencijom države Srbije, onda to najgledaniji TV ‘Imaginarijum’ sa nacionalnom frekvencijom sigurno jeste“, kazao je Stamatović.

Navodeći da Mitrović „nije ni predsednik Republike ni narodni poslanik da bi se pozvao na imunitet“, Stamatović je ocenio da bi na televiziju Pink i njenog vlasnika „morali da se primenjuju i zakoni ove zemlje“, sapštila je Zdrava Srbija.

„U članu 11. Zakona o oglašavanju, izričito piše da, ukoliko emiter odbije da obelodani precizne podatke o proizvodjaču oglasne poruke i (za)kupcu oglasnog prostora, pravnom licu i odgovornom licu tog medija se izriče zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti u periodu od šest meseci do godinu dana“, naveo je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.