U trendu

Stamatović: Naprednjaci žele da skupo prodaju zemljište Parka prirode Zlatibor

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović optužio je danas vlast Srpske napredne stranke (SNS) da je pokrenula orkestriranu kampanju protiv te opštine zbog pitanja o opravdanosti donošenja odluke o izradi Prostornog plana i Uredbe o proglašenju Parka prirode „Zlatibor“.

On je u saopštenju naveo da je razlog te „kampanje“ to što je ta opština sa Šapcem i Paraćinom uputila dopis Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

„Umesto odgovora na pitanja u vezi s proglašenjem Parka prirode ‘Zlatibor’, dobijamo orkestriranu kampanju naprednjačkog režima koji nas sam tuži i sam nam presudjuje da smo državni neprijatelji, jer smo zajedno sa Šapcem i Paraćinom uputili poziv Savetu Evrope da zaustavi torturu nad slobodnim srpskim samoupravama“, naveo je Stamatović.

On je dodao da aktuelna vlast proglašenjem Parka prirode „Zlatibor“ ne želi da sačuva prirodu, već da to zemljište kupi po niskim cenama, a potom ga skupo proda.

„Opet smo označeni kao izdajnici i rušitelji države samo zato što, upravo od Vučića i njegovih ustavorušitelja, štitimo Ustav ove zemlje, javno otkrivajući kriminalnu nameru aktuelne vlasti da, proglašenjem Parka prirode ‘Zlatibor’, ne želi da sačuva prirodu već da to zemljište kupi po niskim cenama, a potom, ekspresno, to zemljište, bogato izvorištima voda, šumama, pogodno za poljoprivredu, skupo prodaju i napune svoje privatne džepove“, kaže se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar