U trendu

Stamatović: Otpor nameri da se od Zlatibora napravi park prirode

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović ponovio je danas da će gradjani zapadne Srbije pružiti otpor nameri potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović da od Zlatibora napravi park prirode.

Povodom izjave Zorane Mihajlović u kojoj ga je uporedila sa kaubojem, a Zlatibor sa „Divljim zapadom“, Stamatović je  u saopštenju upozorio potpredsednicu Vlade da će, „pokuša li silom, ‘po hitnom postupku’, još ‘za mandata ove vlade’, kako najavljuje, da od Zlatibora napravi naprednjački rezervat Zorane Mihajlović i njenih raspikuća – naići na otpor gradjana zapadne Srbije“.

Stamatović je naveo da Zorana Mihajlović sada preti da će, osnivanjem nekakvog „Parka prirode“, uskratiti pravo da ljudi gazduju svojom dedovinom i očevinom po Zlatiboru i oduzeti im „sve ono što je, ne tako davno, svojim potpisom na ‘Beograd na vodi’, otimajući tudju imovinu, poklonila misterioznim ‘arapskim’ investitorima koji se prezivaju na ‘ić'“.

Zorana Mihajlović izjavila je danas da će uredbom o zaštiti Zlatibora koja će se uskoro naći na sednici Vlade biti uvedene tri zone na toj planini i da očekuje da uredba bude doneta u mandatu ove Vlade, a da će u donošenje tog dokumenta biti uključene i država i lokalne samouprave

„Niko nema razloga da se toga plaši. Znam da je šerif Stamatović dobio tortu sa kaubojskim šeširom. On možda sebe doživljava kao kauboja, ali Srbija nije Divlji zapad. Ni Zlatibor nije Divlji zapad. Ovde zakon važi za sve, pa i za Stamatovića“, kazala je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar