U trendu

Stamatović pitao naprednjake zašto ne brinu o gradjanima, nego rasprodaju zemlju

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović pitao je danas „napredjnački režim“ zašto ne vode računa o običnim gradjanima i problemima poljoprivrednika, nego „rasprodaju najvrednije prirodne resurse, zemlju, vodu i vazduh“.

„Očigledno je da pojedini ‘šrafčići’ naprednjačkog režima imaju zadatak da zamajavaju i sludjuju javnost, dok njihove vrhovne vodje obavljaju prljave poslove“, rekao je Stamatović, koji je i predsednik Opštine Čajetina, a saopštila je ZS.

Naveo je da Srpska napredna stranka „učestvuje u otimanju državne imovine, kradji 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru, privatizaciji PKB-a, poklanjanju 1.400 hektara gradjevinskog zemljišta i 5.200 hektara obradivog zemljišta u okolini Beograda, kao i vojnih ustanova i poljoprivrednih dobara širom Vojvodine misterioznim arapskim i zapadnim investitorima“.

„Srpskog seljaka ubijate stajući na stranu stranačkih tajkuna, o čemu svedoči i podrška hladnjačarskom lobiju u potpisivanju protivzakonitog sporazuma kojim su uspostavili monopol u otkupu malina po najnižoj ceni u poslednjih 30 godina“, kazao je Stamatović.

On je pitao naprednjake zašto su se ako su patriote odrekli Kosova i Metohije, podsećajući da je najvažnije zaštititi narodnu imovinu i sprečiti rasprodaju poljoprivrednog zemljišta.

Stamatović je rekao i da je vlast u Srbiji umesto da brine o razvoju domaće proizvodnje i unapredjenju poljoprivrede dozvolila da strani investitori za „male pare pokupuju sve što se može kupiti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.