U trendu

Stamatović: Poziv na dijalog zamajavanje da se prikriju životni problemi u Srbiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, koji je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamajavanje kojom vlast Srpske napredne stranke želi da prikrije životne probleme naroda u Srbiji. 

„Naprednjačka vlast nas zamajava pričom o evropskim integracijama i unutrašnjem dijalogu o Kosovu, kako bi prikrila životne probleme sa kojima se suočava narod u Srbiji, optužujući zaposlene u Fijatu i Goši da nisu dovoljno patriote ako traže bolje uslove rada i veća primanja, jer su, naročito ovi subvencionisani, famozni investitori i došli u Srbiju isključivo zbog ponižavajuće jeftine radne snage i ogromnih državnih subvencija“, naveo je Stamatović u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je ranije da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

„Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili“, naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u Blicu.Stamatović je rekao da je Vučić u pravu kada kaže da Srbi, kao narod, ne treba da zabijaju glavu u pesak i da treba da pokušaju da budu realni.

„Ali, na žalost, on polazi od premise da je okupirano Kosovo već ‘za vjek vjekova’ izgubljeno jer su ga u to ubedili njegovi NATO prijatelji, kao i da smo već ostali bez dobrog dela teritorije i da je neminovno, kako mu je to naložio Brisel, da saopštimo gradjanima Srbije da ćemo morati da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, te se ‘uskladimo’ sa svim ‘evropskim tekovinama’, što podrazumeva i predaju i poklanjanja strancima svih naših prirodnih resursa“, kazao je Stamatović.On je, takodje, kritikovao vlast i optužio je da umesto da stane na stranu radnika i seljaka, svakodnevno podržava strane kompanije u nameri da Srbe pretvore u robove. 

„Istovremeno, tu vlast baš je briga i za srpsku zemlju, vodu i ostale prirodne resurse jer ne želi da zabrani njihovu prodaju strancima već je samo, kao, ograničava, a u stvari, omogućava inostranim kompanija koje posluju u Srbiji 10 godina da, već od 1. septembra, pokupuju naše zemljište“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.