U trendu

Stamatović pozvao Mogerini da utiče na razrešenje ubistva Olivera Ivanovića

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini mora da „naredi Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju da prestanu sa opstrukcijom istrage ubistva lidera Gradjanskog pokreta SDP Olivera Ivanovića“.

Kako je Stamatović naveo u saopštenju, ubistvo Ivanovića počinjeno je na teritoriji pod medjunarodnom zaštitom Kfora i Euleksa, zbog čega je obaveza Federike Mogerini da istragu ubistva nametne kao prioritet prioriteta u agendi pregovora.

On je dodao da je istovremeno, obaveza Državnog javnog tužilaštva i ministra unutrašnjih poslova da odmah saopšte imena nalogodavaca, kreatora i finansijera „propagandnog spota protiv Ivanovića“.

„To je prvi direktan trag za svaku ozbiljnu istragu mogućih motiva ubistva“, naveo je Stamatović i dodao da je on emitovan na Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Stamatović je istakao da za TV Pink mora da važi Zakon o oglašavanju, koji predvidja da, ukoliko odgovorno lice medija ne obelodani podatke o proizvodjaču oglasne poruke i kupcu oglasnog prostora, pravnom licu i odgovornim licima takvog medija izriče se zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti u periodu od šest meseci do godinu dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.