Stamatović: Premijerka da preuzme vodjenje državne politike od uzurpatora

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović kritikovao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića što se dan uoči godišnjice bombardovanja 1999. godine u Briselu sastaje sa ljudima koji su organizovali i sproveli to bombardovanje i što pristaje da razgovara o, kako je naveo, „odustajanju od 17 odsto okupirane državne teritorije“.

„Bilo kakvi pregovori sa (kosovskim predsednikom) Tačijem, pod patronatom EU čija je većina zemalja priznala nezavisnost Kosova, nisu ništa drugo nego veleizdaja, u trenutku kada je najvažnije da se pošalje poruka celom svetu da Srbija nikada i ni pod kojim uslovima neće odustati od svetog Kosova i Metohije, i da svi oni koji su učestvovali u genocidu nad gradjanima Srbije 1999. godine, moraju pod hitno da odgovaraju pred medjunarodnim sudom pravde“, naveo je Stamatović.

Stamatović je optužio Vučića da je prošle nedelje „išao po mišljenje“ u Ameriku da bi kao „najverniji kvisling“ primio nove zahteve od mentora.

On je, takodje, pozvao premijerku Anu Brnabić da shodno svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, ali i izjavi da Srbija neće priznati postojanje druge države na sopstvenoj teritoriji, preuzme vodjenje državne politike u svoje ruke od, kako je rekao, „uzurpatora“.

„Ili da, ako to ne sme, vrati mandat gradjanima, kao što je to časno, pre tačno 10 godina, u trenutku siledžijskog proglašenja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo, učinio dr Vojislav Koštunica“, naveo je Stamatović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike