U trendu

Stamatović: Puške nisu ruske nego kineske, iz prodavnice igračaka

Predsednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru organizovan sa ciljem da se deca uče samoodbrani i preživljavanju u prirodi a ne da bi se organizovao puč protiv vlasti Aleksandra Vučića i dodao da oružje koje deca koriste nisu prave ruske puške, već kineske plastične igračke.

Stamatović je u saopštenju pozvao Vučića da prestane da se krije iza „svog savetnika“ Nebojše Krstića i, kako se izrazio, „komesara za rasrbljavanje Srbije“ Čedomira Jovanovića i da sam kaže, ako ima dokaza, da je on organizovao kamp na Zlatiboru sa ciljem izazivanja krvoprolića i pokušaja puča.

„Ne želim da se pravdam niti potrčku Bebe Popovića, niti Vučićevom multipraktik savetniku niti bilo kome, već sve, a naročito komandanta ove sprdnje sa lažiranjem državnih udara, Vučića samog, još jednom obaveštavam, da se ovde devojčice i dečaci uče rodoljublju i ljubavi, a ne veleizdaji i mržnji. Mi ovde činimo ono što država u Vučićevim rukama ne čini na planu obrazovanja: ovde se dobijaju prve lekcije iz života, a uče i nešto od onog što smo učili i mi stari, na časovima opštenarodne odbrane i društvene samozaštite“, naveo je Stamatović.

On je rekao da oružje nije rusko već su u pitanju puške kineske proizvodnje nabavljene u srpskim prodavnicama kineskih plastičnih igračaka.

„Što se Zlatibora tiče (Vučić) može da bude relaksiran, jer se ovde ne sprema nikakav državni lažnoudar. Zlatiborci, iako imaju jedinu Kancelariju za saradnju sa Rusijom u celoj zemlji, poštuju proklamovanu vojnu neutralnost, o čemu Vučić može da raportira svojim NATO prijateljima“, dodao je on.

Stamatović je dodao da se deca u kampu uče samoodbrani a ne vršnjačkom nasilju, da se druže i preživljavaju u prirodi a ne da se „kolju po rijaliti programima“.

„Uče ih da cene i poštuju svoje a da uvažavaju različitosti, da ostanu svoji na svoje a ne da beže iz Srbije prepuštajući najgorima da vode ovu zemlju, da se ponose srpskim opancima i srpskom uniformom, da drže do svoje tradicije i kulture, uče ih da će nas drugi poštovati tek onda kada i mi budemo poštovali sebe, svoje pretke, svoj identitet, kulturu, istoriju, tradiciju, jezik i osećaj nacionalne pripadnosti“, dodao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.