U trendu

Stamatović: Uslov za EU je priznanje Kosova i okretanje ledja Rusiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je dobro što je konačno i predsednik Srbije, pozivom na unutrašnji dijalog, javno priznao da je ulazak u Evropsku uniju uslovljen priznanjem Kosova i Metohije i okretanjem ledja „bratskoj Rusiji“. 

U saopštenju, Stamatović je dodao da to znači i da unutrašnji dijalog kasni skoro pet godina jer da ga je bilo tada ne bi predstavnici Srbije 2013. godine potpisali Briselski sporazum koji je Srbiju proterao sa Kosova i Metohije. 

On je rekao da o eventualnom članstvu u EU mogu da odlučuju isključivo gradjani Srbije na referendumu, na kojem bi odgovorili na jasno pitanje da li su za pristupanje Evropskoj uniji pod uslovom da Srbija prizna nezavisnost Kosova i uvede sankcije Rusiji. 

„A ne da se, pod firmom fantomskih zakona po hitnom postupku, pozivajući se na ‘izbornu volju’ dela naroda, donose najvažnije državne i nacionalne odluke koje se tiču ustavnopravnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje“, navodi se u saopštenju.Stamatović je ocenio da Ustav Srbije svaku srpsku vlast obavezuje da se nikada ne sme odreći Kosova, ali i da mora da obezbedi normalan život za Srbe koji živi na severu i u enklavama, celokupnu srpsku imovinu na Kosovu i sačuva kompletno kulturno nasledje i verska dobra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar