U trendu

Stamatović: Vučić će na sudu morati da dokaže da se zalažem za nezavisno Kosovo

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović najavio je danas tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što ga je optužio da se zalaže za nezavisno Kosovo.

„Zalažem se za celovito Kosovo i Metohiju, ali unutar države Srbije, kako i piše u Ustavu ove zemlje, a ne nezavisno Kosovo, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, naveo je Stamatović u saopštenju.

On je istakao da se, kako je saopšteno,  žestoko protivi Vučićevoj „najavljenoj veleizdaji, u koju računa i nekakvu deobu o kojoj veleizdajnik govori“.

„Od Aleksandra Vučića sam, nakon što mi je, pre godinu dana, nacrtao metu na čelu, svašta mogao da očekujem, ali da će mi, na svojoj, Bog zna kojoj, vanrednoj pres konferenciji, podmetnuti i to da se Boško Obradović i ja, ‘zajedno sa Albancima, Natašom Kandić i Sonjom Biserko zalažemo za nezavisno Kosovo’, ni u najkošmarnijim snovima nisam sanjao“, naveo je Stamatović.

Dodao je da Vučić, koji je i lider Srpske napredne stranke, „unižava časnu instituciju predsednika Republike Srbije“.

Stamatović je pozvao „lidera naprednjaka da pokaže makar malo stida i ljudskog dostojanstva u svom, sve histeričnijem, obračunu sa sopstvenim narodom i gradjanima Srbije“.

On je naveo da je danas, odmah „posle Vučićevog brutalnog napada na njega i Obradovića, stigla i zabrana održavanja sutrašnjeg skupa Saveza za Srbiju u sali Skupštine grada Užica, iako je prethodno bio odobren prostor za održavanje ovog dogadjaja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.