U trendu

Stamatović: Vučić da pita zapadne kartrografe o prisajednjenju Baranje Srbiji

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li će za stogodišnji jubilej biti ispoštovana odluka Velike narodne skupštine u Novom Sadu o priključenju Baranje Srbiji.

Stamatović je u saopštenju ocenio da se Vučić na sastanku povodom obleževanja prisjedinjenja Vojvodine Srbije „pozerski slikao“, istakavši da je njegova obaveza da postavi nekoliko važnih pitanja svojim „prijateljima kartografima“ iz Brisela, Berlina i Vašingtona.

Stamatović je ukazao i da je prvo pitanje koje Vučić treba da postavi je da li će za stogodišnji jubilej, biti ispoštovana odluka Velike narodne skupštine u Novom Sadu o priključenju Baranje Srbiji.

„Kada će konačno biti realizovano istinsko ujedinjenje Srbije sa zemljama nezavisne države Srba, Hrvata i Slovenaca, nastalim na razvalinama Austrougarske“, naveo je on.

Stamatović je zatražio od Vučića i ostalih  državnih predstavnika da „prestanu da obmanjuju javnost da se Srbija „ujedinila“ sa takozvanom Državom Srba, Hrvata i Slovenca“.

Naveo je da je istina sadržana u „Odgovoru na Adresu Narodnog vijeća SHS“ u kome regent Aleksandar Karadjordjević objašnjava da se „proglašava ujedinjenje Srbije sa zemljama nezavisne države Slovenaca, Hrvata i Srba, a ne sa  državom Slovenaca, Hrvata i Srba“.

On je zatražio od  Vučić da  kaže „svojim zapadnim nalogodavcima da Srbija“ nije otimala ili okupirala Staru Srbiju i Južnu Srbiju, odnosno današnje Makedoniju i Kosovo i Metohiju nego su te teritorij posle balkanskih ratova, dakle ponovo postale deo jedinstvene i celovite teritorije Srbije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar