U trendu

Stamatović: Vučić da proveri na referendumu da li Srbija želi pripajanje RS

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović pozvao je danas predsednika Aleksandra Vučića da na referendumu proveri da li Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske (RS). 

„Nije Aleksandar Vučić Srbija, pa da, kao bedni samodržac, može da tvrdi kako ‘Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske’, jer ono što srpski narod u Srbiji, gotovo aklamativno oseća prema svojim sunarodnicima s one strane Drine, baš kao i Srbi iz RS prema Srbiji, upravo je dijametralno suprotno od izdajničke politike koju Vučićeva antisrpska kamarila iz Beograda vodi po nalogu Brisela, Berlina i Vašingtona“, ocenio je Stamatović u pisanoj izjavi.

U reagovanju na stavove predsednika RS Milorada Dodika, iznetim u intervjuu za Dojče vele, da Srbija, opštine na severu Kosova i Republika Srpska treba da se ujedine, iz kabineta Vučića za list Danas je saopšteno da Srbija ne želi pripajanje RS i da je glavna prepreka takvom rešenju.

Stamatović je pozvao Vučića da, „ako ima kuraži“ referendum organizuje zajedno sa redovnim beogradskim izborima.

„Eto mu besplatne ideje kako može da pokuša da pobedi i u Beogradu, jer, bez Vučićevog direktnog angažovanja u kampanji za beogradske izbore, naprednjačkim raspikućama sledi potop u Beogradu na vodi“, naveo je Stamatović. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.