Stamatović: Vučić i Dačić da priznaju da će ZSO biti formirana po kosovskim zakonima

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Ivicu Dačića da priznaju da će Zajednica srpskih opština biti formirana po kosovskim zakonima.

Stamatović je napisao u saopštenju da Vučić i Dačić treba da gradjanima „priznaju da će o ZSO odluke donositi centralne vlasti samoproklamovane države Kosovo, a ne organi Srbije i srpske institucije na Kosovu i Metohiji“.

„Vučić surovo laže gradjane Srbije, tvrdeći da se ne slaže sa postojanjem kosovske nezavisnosti, iako je prihvatio činjenicu da je najviši pravni akt kvazi-tvorevine Kosovo preči i jači od Ustava Srbije jer se ZSO ne uskladjuje sa srpskim već sa kosovskim ustavom“, ocenio je Stamatović.

On smatra i da je potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. godine, predsednik Srbije načinio „prvi korak veleizdaje“.

„Taj korak potvrdio je i 2014. godine, zabranom Ustavnom sudu Srbije da raspravlja o njegovoj ustavnosti, čime se, i formalnopravno, složio sa sopstvenim odricanjem od 17 odsto srpske teritorije“, napisao je Stamatović.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    G Stamatovicu Kosmet je silom otet 1999te. i tu je kraj sto god dobijemo dobrismo mi to znamo ,ali slusajuci vas dobru Srpsku vilu za zdravu srbiju molimo da odete na Vode na Zlatiboru i pogledate sta ste uradili napraviliste propast jednog lepog dela Srbije unakaziliste Zlatibor pa mislm bolje da se zavucete u puzevu ljusku i cutite bar Vi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike