U trendu

Stamatović: Vučić srpsku belu kugu koristi da bi opravdao izdaju Kosova

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić belu kugu koristi da bi opravdao izdaju Kosova.

„Vučić ‘belu kugu’ i ‘srpski populacioni poraz od Albanaca’ zloupotrebljava da bi indoktrinirao gradjane za svoju kapitulantsku politiku po kojoj nam nema spasa ako se ne odreknemo okupiranog Kosova i Metohije“, ocenio je Stamatović i dodao da opština na čijem čelu već dugo sprovodi pozitivnu populacionu politiku koja daje rezultate.

Stamatović navodi da „bela kuga“ i demografsko odumiranje Srbije i srpskog naroda nisu nikakva „nova rupa na saksiji“, kako to „ekskluzivno“ saopštava Aleksandar Vučić, već realnost sa kojom se svi gradjani suočvaju decenijama, poraz državne i nacionalne populacione, ali i ekonomske politike subvencionisanja stranih investicija.

Stamatović je dodao da naprednjački režim, umesto da sredstva preusmerava ka jačanju domaće proizvodnje, poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća, kako bi ljudi ostali da žive u Srbiji, imali siguran posao i zasnivali porodice u svojoj zemlji, krčmi državnu imovinu i prirodne resurse, pljačka narod, finansirajući pojedine sumnjive investitore i projekte, a sve to predstavlja kao snažan privredni rast i smanjenje nezaposlenosti.

On je u saopštenju podsetio da je Čajetina zbog pozitivne populacione politike medju pet lokalnih samouprava u Srbiji koje, iz godine u godinu, sve više novca u budžetu opredeljuje za podsticaj nataliteta, što je najbolji način da se ozdravi i podmladi jedna zajednica.

U Čajetini je, kako je dodao, ove godine roditeljski dodatak za prvorodjeno dete iznosio 75.000 dinara, za drugorodjeno 100.000, za trećerodjeno i svako naredno 150.000 dinara, kao i da je za 2018, iz opštinske kase predvidjeno 73,5 miliona dinara za celokupnu socijalnu zaštitu, od čega je značajna suma namenjena za roditeljske dodatke i troškove vantelesne oplodnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.