U trendu

Stanojević: Koristite alternativne graničke prelaze

BEOGRAD – Zamenik načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Milan Stanojević upozorava da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima, posebno na Horgošu, zbog čega apeluje na građane da koriste alternativne prelaze.

„Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski“, naveo je Stanojević.

On je napomenuo da prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Đala rade od 7 do 19 časova, dok svi ostali navedeni prelazi rade 24 sata dnevno.

Preporučio je građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.

„Imajući u vidu pojačan intenzitet saobraćaja tokom letnjih meseci Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima“, istakao je Stanojević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike