Vučić: Stav Srbije o rezoluciji nepromenjen

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stav Srbije po pitanju rezolucije o Srebrenici nepromenjen i da neće dozvoliti da bilo ko ponižava Srbiju.

Kako je naveo, on je danas dobio poruku u kojoj je pozvan na neformalne konsultacije o rezoluciji od onih koji su u učestvovali u njenom pisanju, ali nije imenovao od koga je tačno taj poziv stigao.

“Nije problem ako ja treba da pognem glavu, ali je problem da ponižavam Srbiju, u tome da učestvujem neću. Da nas neko ponižava na taj način da dobijemo pet nacrta, a da nam posle toga kaže ‘Hajdete sada i vi, pošto smo se sa nekima dogovorili’, to nema smisla”, naveo je Vučić u Klubu poslanika.

On je napomenuo da Srbiju niko nije pitao da li je takva rezolucija potrebna i istakao da Bosna i Hercegovina učestvuje u konsultacijama na izradi tog dokumenta.

Vučić je rekao da još nije doneo odluku da li će otići 11. jula na pomen žrtvama u Srebrenici i dodao da će odluku doneti narednih dana, a u skladu sa tim što se bude dešavalo, između ostalog, i sa rezolucijom o Srebrenici.

“U svakom slučaju, polovina Srbije će da kritikuje, ona druga polovina koja će biti zadovoljna će da ćuti i čekaće neku drugu priliku da kritikuje”, rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, odluku će doneti u skladu sa interesima Srbije i stabilnošću regiona.

(Beta)

Ostavite komentar