Stefanović: Jeremić pere savest zbog onog što je radio za KiM

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je danas da lider Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić peticijom koju je pokrenula ta partija naknadno pere savest posle svega što je uradio kao ministar spoljnih poslova po pitanju Kosova i Metohije.

Stefanović je potez lidera NS ocenio licemernim i podvukao da su, dok je Jeremić bio šef srpske diplomatije, pregovori o KiM izmešteni iz UN u EU, da je uveden carinski pečat, a da su Jarinje i Brnjak otvoreni kao administrativni prelazi.

Ministar je naveo da su u vreme kada su mogli da odlučuju, Jeremić i Tadić učinili sve da otežaju položaj naše države i umanje mogućnost Srbije da aktivno brani svoju poziciju na KiM.

„Sve što su u tom periodu doneli danas je ogromna prepreka Srbiji i najviše udaramo u zid zbog onog što su oni radili. Delovanje Vuka Jeremića i svih sa kojima radio kao ministar, bilo je pogubno i užasno po Srbiju i ništa nije donelo srpskom narodu“, kazao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Jeremićeva Narodna stranka počela je danas akciju prikupljanja potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija, kako navode u NS, Kosovu omogućila da dobije stolicu u UN i time priznala nezavisnost južne pokrajine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike