U trendu

Stefanović: Komplikovana istraga privatizacije lista Politika

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je istraga u vezi sa dnevnim listom „Politika“ veoma komplikovana, ali da će policija ispitati sve osobe koje se dovode u vezu sa privatizacijom tog lista i „Novosti“ na kriminalni način.

„Radilo se očigledno o sprezi tajkuna, političara i nekih krugova moći koji su preko tih novina ostvarivali svoje političke pritiske. Pošto je to osujećeno, shvatam da su mnogi ljuti zbog toga. Kad dodjemo do kraja istrage, mnoge stvari će biti jasnije“, rekao je Stefanović u intervjuu za „Nedeljnik“.

Ceo slučaj pokrenuo je biznismen Miroslav Bogićević koji tvrdi da ga je vlasnik „Kurira“ Aleksandar Rodić reketirao kako bi preuzeo dve novinske kuće.

Govoreći o medijskom ratu koje vode list „Kurir“ i „Informer“ i optužbama na račun premijera Aleksandra Vučića, Stefanović je kazao da se varaju svi koji misle da će taj slučaj trajati tri dana i da će proći bez epiloga.

„Moguća su samo dva ishoda: ili je tačno da je Aleksandar Vučić bio u toj kafani i nudio neki novac nekom čoveku zbog čega će otići i premijer i Vlada; ili će neko ko je to plasirao morati za to da odgovara“, rekao je Stefanović.

On je istakao i da mediji nemaju pravo da iznose laži, kao i da se premijer testirao na poligrafu „zarad svih onih koji stoje uz njega ne samo u stranci, već i u vladi, na putu neke bolje i drugačije Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.