U trendu

Stefanović: Ove godine u MUP-u zaposleno 150 diplomaca Kriminalističke akademije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ove godine MUP zaposlio 150 diplomaca s Kriminalističko-policijske akademije i najavio da će se „potruditi“ da taj broj bude i veći do kraja godine.

Uručujući rešenja o prijemu u radni odnos 61 diplomcu, Stefanović je kazao da gradjani imaju velika očekivanja od njih ali je i dodao da današnji bezbednosni izazovi nisu poput onih sa kojima su se susretale ranije generacije.

„Izazovi se menjaju, ali je posao policije da održi mir i stabilnost u zemlji i da se bori da se gradjani osećaju maksimalno bezbedno u svakom trenutku, na ulicama, u domaćinstvima, na bilo kom mestu“, rekao je Stefanović a preneo MUP.

Komentarišući rezultate policijske akcije „Ares“, ministar je ocenio da je njome nanet „ozbiljan udarac“ kriminalu jer je privedeno i zadržano više od 800 osoba, dok su krivične prijave podnete protiv više od 1.650 osoba.

„Kriminalci moraju da znaju da postoji čelična pesnica koje moraju da se plaše, koja štiti narod i koja se bori protiv svih onih koji su se drznuli da se ogreše o zakon, a tu pre svega mislim na one kriminalce koji rade sa drogom, koji ubijaju našu decu i misle da mogu da pucaju na našim ulicama“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar