U trendu

Stefanović: Preduzimamo dovoljno mera da Srbija ostane mirna i stabilna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija mirna i stabilna zemlja koja neće imati nikakvih problema, jer se preduzima dovoljno mera da bi se ljudi osećali bezbedno.

Stefanović je za televiziju Pink kazao da su juče na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti analizirane mere koje su duže vreme preduzimane da bi se očuvala stabilnost u zemlji i regionu.

Istakao je da se intezivnim zajedničkim radom vojske, policije i tužilaštva preduzimju sve potrebne mere kako bi se neko odvratio od „sulude misli“ da preduze bilo šta što može da ugrozi bezbednost gradjana.

Komentarišući nemire u Makedoniji, Stefanović je rekao da se Srbija nije i da se neće mešati u unutrašnju politiku Makedonije.

„Interes Srbije je da u Makedoniji bude mir. Naš interes je da se sve završi mirnim putem, da nema sukoba i ugrožavanja bezbendosti tih ljudi. Mi ne možemo da utičemo na sve dogadjaje, ali možemo da pomognemo ako neko traži“, dodao je Stefanović.

On je ponovio da će se investirati u vojsku i policiju i najavio da će tokom godine biti povećane plate policajcima.

„Budžetski suficit na kraju prvog kvartala je 80 miliona evra“, rekao je Stefanović i istakao da je Srbija i ekonomski stabilna, ali da će se nastaviti borba za jačanje ekonomije i prvirede da bi se izmedju ostalog povećavale plate i penzije „na zdravim osnovama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar