U trendu

Stefanović: Preduzimamo sve mere, ali teška situacija

BEOGRAD – Sve mere se preduzimaju kako bi se ugasio požar, koji je u utorak uveče izbio kod Pupinovog mosta u Zemunu, ali situacija je teška, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dodajući da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru.

„Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili“, rekao je Stefanović, obraćajući se novinarima na mestu požara.

Ministar je rekao da se situacija „prati iz sekunde u sekundu“ i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti.

Stefanović je precizirao da 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila pokušavaju da ugase požar.

Prema njegovim rečima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je „očigledno da je odatle krenuo da se širi požar“.

Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

„Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspemo da ugasimo na kraju ovaj požar“, rekao je Stefanović.

On je dodao da su se na lice mesta uputile i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, u plamenu su salon nameštaja „Numanović pro domo“, fabrika „Gaj inžinjering“ i jedna privatna kuća u Ulici Cara Dušana.

Na licu mesta nalazili se veliki broj pripadnika policije i više desetina vatrogasnih vozila, koji pokušavaju da ugase požar koji bukti. Vatrogasci pokusavaju da razbijanjem prozora na objektima koji gore ublaže požar.

MUP saopštio je ranije da je u magacinu nameštaja u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268, u utorak oko 22 sata izbio požar.

(Tanjug)

Napišite komentar