U trendu

Stefanović: Srbija upućuje protesnu notu Hrvatskoj

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će Srbija uputiti protestnu notu Hrvatskoj povodom incidenta u kome je više hravatskih policajaca ušlo na teritoriju Srbije i napalo snimatelje agencije Rojters, AFP i AL Džazire.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da su hrvatski policajci ušli 50 metara na teritoriju Srbije i dodao da se incidnet dogodio oko podneva kod graničnog prelaza Bapska–Berkasovo.

„Osuđujemo incidente i tražićemo objašnjenje hrvatske strane. Srbija želi normalizaciju odnosa, a ne ekcese i ovakvi postupci nisu dobrosusedski“, kazao je Stefanović i istakao da je snimatelju Rojtersa Branku Filipoviću hrvatska policija nanela više udaraca po telu i kameri.

Ministar je izrazio očekivanje da će i tužilaštvo Srbije reagovati povodom ovog incidenta, jer se, kako je rekao, radi o kršenju suvereniteta zemlje.

Komentarišući saopštenje MUP-a Hrvatske o tom incidnetu, Stefanović je ocenio da je „potpuno smešno“ i da je jasno da su novinari napadnuti na teritoriji Srbije, a ne u pojasu ničije zemlje.

Govoreći o migrantskoj krizi, on je kazao da će premijer Aleksandar Vučić tokom ove nedelje razgovarati najvišim evropskim pravnicima o tom problemu, dodajući da Srbija neće zatvarati granice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar