U trendu

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je urednik sajta Teleprompter Danilo Redžepović, koji je saslušan zbog navoda o prisluškivanju lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića, odbio da se podvrgne poligrafskom testiranju.

Stefanović je u pisanoj izjavi ponovio da ni policija, ni Bezbednosno-informativna agencija, nikada nisu prisluškivale lidera DS-a.

„Demokratskoj stranci ni to što Danilo Redžepović odbija poligrafsko ispitivanje, nije dovoljan signal da im pokušaj destabilizacije Srbije i obmane javnosti nije uspeo. Njima to nije potvrda neautentičnosti, već slepo prate fabrikovane neistine svog lidera koga su svi, koji su pomenuti u navodnim transkriptima, demantovali“, ocenio je Stefanović.

On je kazao da javnosti do sada nije predočen nijedan dokaz da je Pajtić prisluškivan i da je celu aferu lider DS-a izmislio.

„Na identičan način Bojan Pajtić je pokrenuo i aferu ispisivanja grafita Smrt Pajtiću, za šta je tokom istrage osumnjičen član DS-a, koji je nedeljama obilazio novosadske štamparije i tražio da mu izrade šablon na kome piše Smrt Pajtiću. Sada na isti način pokušavaju da izmisle i aferu prisluškivanja, za koju ne postoji nijedan dokaz koji je predočen javnosti, tužilaštvu ili policiji“, rekao je Stefanović.

Jedina stvar na kojoj se sve bazira je besomučna politička kampanja, kojom pokušavaju da uruše ugled Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. To nećemo dozvoliti i odgovaraćemo na sve izmišljotine DS-a, rekao je Stefanović.

Sajt Telepromper objavio je pre dva dana transkript razgovora Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Povezane vesti:

Pajtić iznosi dokaze o prisluškivanju

Poslanici o prisluškivanju

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Antić: Pajtićeve izmišljotine slične Milanovićevim

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.