Stefanović: Vukotić proteran u Srbiju, iako ga i Grci traže

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se protiv Jovice Vukotića, uhapšenog u Turskoj, postupati u skladu sa odlukama tužilaštva, a da ga i u Grčkoj traže zbog sumnje da je umešan u trgovinu 135 kilograma kokaina.

„Ovo je pitanje oko kojeg se policija konsultuje sa tužilaštvom i u dogovoru sa tužilaštvom ne možemo da vam kažemo previše jer je više postupaka različitih u toku“, rekao je Stefanović novinarima nakon sastanka sa šefom Interpola Mengom Hongvejom.

Ministar je dodao da zbog osetljivosti slučaja može samo da kaže je da je ta osoba uhapšena u Turskoj, da je proterana u Srbiju i da je u Srbiji u toku krivični postupak protiv te osobe.

Vukotić je označen kao jedan od vođa „škaljarskog klana“. Ta grupa poznata je po sukobu sa „kavačkim klanom“. U sukobima tih klanova u Srbiji i Crnoj Gori ubijeno je više njihovih pripadnika. Sukob je počeo krajem 2014, kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina.

Ministar je odgovorio i na pitanje da li će policija pristati da asistira pri rušenju nelegalno sagrađenog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.

Pitaću direktora policije da li je stigao novi zahtev, i da će „sve biti urađeno u skladu sa zakonom i propisanim procedurama“, rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike