najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stefanović:OEBS se meša u unutrašnje stvari Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas povodom ocena predstavnika OEBS-a o slučaju Savamala da će od te organizacije tražiti objašnjenje zašto se „grubo meša u unutrašnje stvari Srbije“.

„Veoma sam neprijatno iznenadjen i tražiću objašnjenje da li je to zvanični stav OEBS-a, a ako nije tražiću izvinjenje i demant“, rekao je novinarima Stefanović komentarišući izjavu predstavnika OEBS-a da bi postupanje policije u slučaju Savamala u aprilu trebalo da brine sve gradjane.

Kako su preneli mediji, viši savetnik pri OEBS-u u Srbiji Mauricio Salustro je juče na radionici posvećenoj kontroli rada policije rekao da „postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije bilo namerno i planirano“.

„Da ostavimo po strani šta su uradili kriminalci te noći, ali problem je šta je policija uradila, odnosno, šta policija nije uradila. Ako pročitate taj izveštaj i ako je tačno to što piše – postoje neoborivi dokazi da je postupanje policije namerno, ne samo namerno nego i planirano na veoma visokom nivou jer u suprotnom ne bi bilo moguće“, kazao je Salustro, a preneli mediji.

Stefanović je danas rekao da je iznenadjen jer se na taj način OEBS brutalno umešao u unutrašnje stvari Srbije na način da ne poštuje ni tužilačku istragu ni sudski postupak koji nije okončan.
Stefanović je dodao da će kada dobije odgovor od OEBS-a uputiti zvaničan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučić šta su naredni koraci MUP-a.

Upitan da prokomentariše zašto MUP nije dostavio izveštaj unutrašnje kontrole ombudsmanu u vezi sa Savamalom Stefanović je kazao da će MUP taj izveštaj dostaviti Tužilaštvu, a oni neka dalje postupaju kako misle da treba.

„Mi ombudsmanu dostavljamo sve što traži ali on nema prava da se meša u istragu“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike