najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Što šira koalicija u Vojvodini, u Skupštini Srbije nešto uža

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se SNS truditi da u Vojvodini napravi što širu koaliciju, dok će u Skupštini Srbije biti nešto uža.

„Mi ćemo se truditi da naša koalicija u Pokrajini bude što šira, jer nam je važna stabilnost, a u parlamentu Srbije će ona nešto biti uža“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao i da ne bi ulazio u detalje koje će stranke biti u koaliciji sa SNS-om i da će o tome pričati lider SNS-a i premijer Aleksandar Vučić.

Stefanović je naveo da će na biračkom mestu 22 na Novom Beogradu gde su juče ponovljeni parlamentarni izbori, nadležni organi i tužilaštvo ispitati primedbe gradjana koji su se žalili policiji na pritiske lidera Pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića.

Stefanović je ocenio da je potpuno jasno da su lideri tri opozicione liste „potpuni prevaranti“.

„Potpuno je jasno da su Bojan Pajtić, Saša Radulović, Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović i ostali koji su učestvovali u cirkusu potpuni prevaranti i da je čitava predstava služila da uzmu fotelje i skupštinsku platu“, rekao je Stefanović.

Prema rečima potpredsednika SNS, Demokratska stranka (DS) je na izborima doživela ogroman poraz, jer je DS u Vojvodini imala 58 mandata, a sada ima deset, kao i da posle lokalnih izbora u Beogradu ima 147 mandata manje, dok SNS ima 125 više.

Upitan da li je i SNS doživela poraz, jer u Skupštini Srbije ima 27 mandata manje, Stefanović je odgovorio da su gradjani ukazali ogromno poverenje i da je koalicija oko SNS dobila natpolovičnu većinu.

O tome da li je potrebna reforma izbornog sistema, Stefanović je kazao da je zakon suštinski dobar i da SNS nikada nije bežala da popravi nešto ukoliko treba da se popravi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike