Stojanović: Što pre formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu

Foto: Beta

Novi koordinator „Srpske liste“ Branimir Stojanović ocenio je danas da će Zajednica srpskih opština na Kosovu morati da bude formirana vrlo brzo, bez obzira „koliko se neko tome protivio“.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Stojanović je rekao da je interes srpske zajednice na Kosovu da to bude što pre i da su čak i neki predstavnici međunarodne zajednice nagovestili mogućnost da taj posao bude obavljen do kraja decembra.

„Naš narod živi teško. Pojedine lokalne samouprave, s jako malim budžetima, ne mogu da se izbore s problemima i zato nam je potrebna zajednica“, rekao je Stojanović.

On je dodao da je godinama srpska zajednica na Kosovu preživljavala zahvaljujući podršci Beograda i da se sada došao trenutak da se njeni predstavnici više angažuju i da učini nešto da poboljša kvalitet života u pokrajini.

Govoreći o smeni na čelu „Srpske liste“, Stojanović je potvrdio da je taj događaj izazvao određene turbulencije.

„Ono što je vrlo važno jeste da se sada svi upoznaju sa razlozima i činjenicama zbog čega Aleksandar Jablanović više nije na čelu ‘Srpske liste’ i da, nakon toga, zajednički definišemo dalji rad“, rekao je Stojanović i izrazio nadu da će to biti postignuto u kratkom periodu.

Komentarišući navode da je Jablanović i dalje upisan u registar kao prvi čovek „Srpske liste“, Stojanović je rekao da „Srpska lista“ nije „neki papir“ na kojem nešto može da se napiše i da nekim pravnim ili administrativnim načinom spreči da se to promeni.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar