U trendu

Stojanović: Što pre formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu

Novi koordinator „Srpske liste“ Branimir Stojanović ocenio je danas da će Zajednica srpskih opština na Kosovu morati da bude formirana vrlo brzo, bez obzira „koliko se neko tome protivio“.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Stojanović je rekao da je interes srpske zajednice na Kosovu da to bude što pre i da su čak i neki predstavnici međunarodne zajednice nagovestili mogućnost da taj posao bude obavljen do kraja decembra.

„Naš narod živi teško. Pojedine lokalne samouprave, s jako malim budžetima, ne mogu da se izbore s problemima i zato nam je potrebna zajednica“, rekao je Stojanović.

On je dodao da je godinama srpska zajednica na Kosovu preživljavala zahvaljujući podršci Beograda i da se sada došao trenutak da se njeni predstavnici više angažuju i da učini nešto da poboljša kvalitet života u pokrajini.

Govoreći o smeni na čelu „Srpske liste“, Stojanović je potvrdio da je taj događaj izazvao određene turbulencije.

„Ono što je vrlo važno jeste da se sada svi upoznaju sa razlozima i činjenicama zbog čega Aleksandar Jablanović više nije na čelu ‘Srpske liste’ i da, nakon toga, zajednički definišemo dalji rad“, rekao je Stojanović i izrazio nadu da će to biti postignuto u kratkom periodu.

Komentarišući navode da je Jablanović i dalje upisan u registar kao prvi čovek „Srpske liste“, Stojanović je rekao da „Srpska lista“ nije „neki papir“ na kojem nešto može da se napiše i da nekim pravnim ili administrativnim načinom spreči da se to promeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.