U trendu

Stoltenberg: Napad u Sarajevu podseća na terorizam

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Beogradu da će Srbija kao suverena država sama odlučivati o tome da li želi da postane članica severno-atlantskog pakta i istakao da NATO na to nikada nije prisiljavao ni jednu državu.

„NATO ima odlične odnose sa Švedskom, Finskom… to su neutralne zemlje. Gradimo sve bolje i bolje odnose i sa Srbijom“, kazao je Stoltenberg i ponovio da mu je žao svakog „nevinog ljudskog života“ koji je izgubljen za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.

On je rekao i da ubistvo vojnika u Sarajevu podseća na teroristički čin, ali da bez detaljnih činjenica iz istrage ne može da govori više o tome.

„Događaji u Sarajevu liče na terorizam, u pitanju je napad na ljude zadužene za bezbednost, ali ne mogu reći više dok ne dobijem sve činjenice“, kazao je Stoltenberg za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je region Zapadnog Balkana napredovao od nemira i ratova 1990-ih godina, ali da svi i dalje moraju da budu „svesni opasnosti rizika“.

Generalni sekretar NATO-a razgovarao je danas u Beogradu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrima inostranih poslova i odbrane Ivicom Dačićem i Bratislavom Gašićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar