U trendu

Studenti iz Beograda podržali i proširili listu zahteva studenata iz Novog Sada

Studenti Univerziteta u Beogradu podržali su danas zahteve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtev – „reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije“, objavljeno je na fejsbuk stranici „Proglas studenata Univerziteta u Beogradu“.

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom „Protesti protiv diktature“ objavili su da su usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici „Protiv dikature“ naveli da večeras očekuju da podrže i studenti subotičkog i beogradskog univerziteta.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“, zatim razrešenje Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“.

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“, kao i smenu članova REM, „zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava“.

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Mladi su se okupili i u Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Kraljevu, Boru, Leskovcu, Vranju, Čačku…

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar