U trendu

Sudija Vučinić nije napravio disciplinski prekršaj

Visoki savet sudstva (VSS) preinačio je odluku kojom je javno opomenut nekadašnji sudija Vladimir Vučinić, tako što je odbacio predlog disciplinskog tužioca za vodjenje disciplinskog postupka protiv njega kao sudije.

Ta odluka je doneta na sednici 15. avgusta i njom je odbačena i disciplinska prijava predsednika Višeg suda, rekao je Vučinić za beogradske medije.

„Tako je stavljena tačka na ovaj slučaj ‘mediji’ time što nije dokazano da sam načinio bilo kakav propust obraćajući se medijima zbog napada i pritisaka na moj rad“, rekao je Vučinić.

VSS je 24. juna 2015. Vučinića oglasio odgovornim za disciplinski prekršaj „davanje komentara o sudskim odlukama, postupcima ili predmetima, u sredstvima javnog informisanja na način suprotan zakonu i Sudskom poslovniku“.

Nekadašnji sudija Specijalnog suda Vladimir Vučinić, koji je doneo odluku da se vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću privremeno vrati pasoš, tražio je poništavanje te mere, jer je „želeo da očuva dostojanstvo sudijske profesije i pravo na slobodu izražavanja“, objašnjavajući da „nije komentarisao sudsku odluku, već pojašnjavao proceduru“, kao i da je to učinio u javnom interesu jer je to bila njegova dužnost.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike