U trendu

Sukob PSG-a i predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM

Funkcioneri i pristalice Pokreta slobodnih gradjana (PSG) verbalno su se danas sukobili s predsednikom Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simom Spasićem koji je ometao njihov protest ispred predsedništva Srbije.

Predstavnici PSG-a na čelu s njegovim liderom Sašom Jankovićem četvrti put organizovali skup ispred Predsedništva tražeći od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovor ko je naručilac ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Oni su razvili transparent: „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“, dok je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić dobacivao i pokazao transparent s pitanjima za Jankovića.

Na Spasićevom transparentu bilo je više pitanja lideru PSG-a medju kojima „zašto je ubijen Predrag Gojkovć u tvom stanu iz tvog pištolja“, „zašto si ćutao dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru EULEKS-a zbog navodnih zločina nad Albncima“, „zašto ne tražiš od tvojih prijatelja Haradinaja i Tačija odgovor zašto je ubijen Oliver Ivanović“ i druga.

Posle verbalnog sukoba Spasića s Jankovićem i aktivistimna PSG-a, Janković je uspeo da u izjavi novinarima postavi pitanja Vučiću, pošto je policija sprečila Spasića da pridje mestu na kome je lider PSG-a davao izjavu.

Janković je pitao Vučića „zašto gazi Ustav“, „šta je tražio na sastanku predsednika Vlada u Sofiji“, „zašto se zaklanja iza unutrašnjeg dijaloga, referenduma, i velikih sila kada je u pitanju rešenje Kosova i Metohije“.

Reagujući na pitanja napisana na Spasićevom transparentu, Janković je kazao da su nadležni organi pre 25 godina ustanovili da Predsraga Gojkovića niko nije ubio.

„Aleksandar Vučić nije tu, ali je poslao svoju sliku i priliku, Simu Spasića i vojsku Aleksandra Vulina da mene pitaju neka pitanja, kao da ja sedim na mestu predsednika Srbije i kao da sam ja dužan da odgovaram na pitanja gradjana“, rekao je Janković.

Posle Jankovićevog odlaska, Spasić je novinarima rekao da Janković svojim pitanjima o ubistvu Ivanvića želi da zaustavi početak rada Specijalnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova da ne bi „niko od njegovih prijatelja, Haradinaja i Tačija bio osudjen“.

„Ja molim medije da sledećeg petka ne dodje niko od vas ovde, jer će on (Janković) dok god ima medija biti poziciji da manipuluše tragedijom Ivanovića“, rekao je Spasić

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.