U trendu

Šutanovac: Bilo bi jako loše da opozicija napusti parlament

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da bi bilo jako loše da opozicioni poslanici napuste parlament jer je to jedino mesto gde gradjani mogu da čuju opozicione poslanike i gde oni mogu da se obrate gradjanima. 

Šutanovac je na taj način odgovorio na raniju ocenu bivšeg predsednika DS i Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da opozicija u Srbiji mora da ima „radikalno drugačiji pristup“, jer će u suprotnom „aktuelni režim jako dugo trajati“, a opozicija u tome biti saučesnik. Pajtić je takodje ocenio da bi opozicija trebalo da izadje iz parlamenta.

U intervjuu agenciji Beta koji će biti objavljen u utorak, aktuelni predsednik DS je naveo da bi razdvojio te dve ideje.

„Jedan deo je prihvatljiv i o njemu sam govorio prošle godine na Skupštini stranke, a to je da svi članovi i funkcioneri moraju da obuju udobne patike i da krenu po Srbiji da šire ideje DS i promovišu program DS“, istakao je Šutanovac. 

On je, medjutim, ocenio da je parlament „kao arena u kojoj se sučeljavaju mišljenja odavno blokiran od predstavnika većine“, ali da je i dalje jedino mesto gde gradjani mogu da vide predstavnike opozicije i mesto sa koga opozicioni poslanici mogu da se obrate gradjanima, te da je kao takav nužan.

„Neko je poredio devedesete sa današnjom situacijom. Devedesetih DS je bila na vlasti u nizu gradova i opština, a u isto vreme postojali su nezavisni mediji koji su, bez obzira na autoritarni režim, puštali opozicione prvake da gostuju u medijima. Danas sve to nemamo i imamo isključivo parlament i smatram da bi, ukoliko bi ga napustili, to bilo jako loše“, ocenio je Šutanovac.

On je podsetio da je DS u parlamentu predložila 25 izmena i dopuna zakona koje bi, kada bi bili usvojeni, poboljšale kvalitet života gradjana Srbije.

Šutanovac je, takodje, najavio da će DS na jesen predložiti novi set izmena i dopuna zakona iz oblasti poreske reforme koje će omogućiti da Srbija bude finansijski decentralizovana i da životni standard bude daleko viši nego što je danas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar