najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šutanovac: Izbori početak nove epohe za DS

Novoizabrani predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je u subotu uveče da je tim izborima izvršena najveća kadrovska promena u toj stranci do sada i da predstavlja početak nove epohe u kojoj će DS nuditi rešenja za probleme gradjana.

“Želja nam je da budemo stožerna stranka opozicije, koja će na sledećim izborima pobediti katastrofalni režim Aleksandra Vučića”, rekao je Šutanovac novinarima u DS.

On je rekao da je Srbija danas devastirana, smanjuju se plate i penzije, a vladi Srbije važniji je Medjunarodni monetarni fond i deficit od života gradjana i da će zato politika DS biti bazirana na običnom čoveku i životu.

“Ovi izbori “u DS) bili su pokazna vežba za celu Srbiju kako mogu na direktnim izborima da se izaberu predsednik i potpredsednici”, rekao je Šutanovac i dodao da će novi vid izbora biti model i za druge stranke.

Šutanovac je rekao da ne očekuje da će nakon stranačkih izbora bilo ko istupiti iz DS i da će svi nastupati kao novi tim, da će imati mnogo agilniji nastup u Skupštini Srbije.

“Smatramo da ne postoji nijedan zakon koji je dovoljno dobar da ne može da se promeni, a to su zakoni o radu, o unutrašnjim poslovima, oni koji se odnose na agrarne reforme, obrazovanje, zdravstvo”, rekao je Šutanovac.

Članovi Demokratske stranke izabrali su danas Dragana Šutanovca za predsednika stranke, na prvim neposrednim stranačkim izborima na kojima je izabrano novo rukovodstvo DS.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike