U trendu

Šutanovac: Odbor Skupštine Srbije mogao da zaključi i da je 'Zemlja ravna ploča'

Brzina „rešavanja“ slučaja ukazuje da se niko ozbiljno nije pozabavio činjenicom da je ministar imao uvid u privatnu prepisku izmedju mene i glavnog i odgovornog urednika „Nedeljnika“ Veljka Lalića – izjavio je bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac povodom današnjeg saopštenja Skupštine Srbije o tom slučaju.

Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti „razmatrao je i jednoglasno usvojio Izveštaj Generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane o izvršenom vanrednom nadzoru u Vojno-bezbednosnoj agenciji (VBA) nad zakonitošću primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka, u kojem se navodi da je utvrdjeno da bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac nije prisluškivan niti je na posebnim merama“, navedeno je u tom saopštenju.

Šutanovac je agenciji Beta rekao da je takav „izveštaj očekivan, a podsećam da u radu Odbora ne učestvuju poslanici opozicije, tako da je Odbor mogao da prihvati i izveštaj po kojem je ‘Zemlja ravna ploča’ „.

„Indikativno je da se u izveštaju pominje da nije utvrdjeno da je VBA ‘primenjivala posebne postupke i mere kojima bi se mogli prikupiti podaci i medjusobne komunikacije’, ali Lalić je javno rekao da je on autorski tekst prosledio uredniku. U izveštaju se ne tvrdi da se u tom slučaju nisu primenjivale posebni postupci i mere kojima bi se mogli prikupiti podaci iz medjusobne komunikacije Lalića i urednika Marka Prelevića“, naveo je Šutanovac.

„U daljem tekstu saopštenja se dodaje da VBA primenjuje mere isključivo u skladu sa zakonom, pa se postavlja pitanje da li to znači da je neko od nas na merama i u skladu s kojim zakonom!? Lično ni jednog trenutka nisam optužio VBA niti bilo koju državnu službu, ali ovakvo saopštenje izaziva još veću sumnju“, dodao je bivši ministar odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.