U trendu

Šutanovac: Vučić u slučajevima Svamala i Panić zamenjuje teze, da ne bi odgovarao

Lider Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac danas je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog stavova u intervuju „Nedeljniku“ o rušenju u beogradskoj četvrti Savamali i o ubistvu novinara Ranka Panića, i ocenio da se Vučićeve izjave zamena teza.

Lider DS je naveo da je Vučića koji na pitanje o slučaju Savamala zamenjuje teze i govori da Šutanovac, Saša Janković i Vuk Jeremić, kao deo „vrha režima, koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni zavodjenje istrage za to“, ali sada njemu „sole pamet“ za Savamalu.

„Vučić nastavlja da zamenjuje teze i da besprizorno laže sve, pa i samog sebe koga je očigledno ubedio u ono što govori“, naveo je u saopštenju Šutanovac.

Lider DS je rekao da „Vučić govori o slučaju za koji je kao koordinator službi bezbednosti bio zadužen njegov veliki prijatelj“.

„Dok za to optužuje nas koji nemamo nikakve veze s tim slučajem, on je taj koji je pozivao na ubistva ljudi i na osvetu prema političkim neistomišljenicima i novinarima“, naveo je Šutanovac.

Lider DS je dodao da „i tada, kao i sada, izražava žaljenje zbog tragično preminulog Ranka Panića, ali i zbog zloupotreba njegovog imena u dnevnopolitičke svrhe“.

Naveo je i da iz tog razloga mora da skrene pažnju javnosti i da, kako je kazao, podseti predsednika Srbije na nepobitne činjenice.

„Njegov SNS i on lično je za smrt Panića pozivao na odgovornost tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića“, rekao je lider DS.

Dodao i da je Dačić sada u Vladi, i da će biti „polupremijer i čovek zadužen za spoljne poslove i politiku Vlade, pa može (Vučić) da pita njega šta se desilo s Panićem“.

Prema njegovim rečima, moć i pozicija „sultana u zemlji“ – Vučića, trenutno abolira od bilo kakve odgovornosti, ali će biti neophodno da on na brojne stvari „da odgovor i da odgovara“.

„Zna da će morati da odgovori i za sve ono što je uradio u svom mandatu – kontrolisao celu državu, rukovodio armijom batinaša po zemlji, najstrašnije cenzurisao medije, gušio slobodu mišljenja, razarao institucije“, naveo je Šutanovac.

Šutanovac smatra i da je Vučić „nervozan“ zbog toga, „a ne zbog brige za tragično preminulog Panića“.

„Narodu Srbije će morati da odgovara politički – zašto je ljudima uzeo plate i penzije, povećao poreze, zašto vlada strahom, zašto je opustošio i zadužio celu državu, zašto će njegove greške morati da plaćaju naši unuci“, naveo je lider DS.

Vučić je, u intervuju „Nedeljniku“, na pitanje o tome zašto i dalje potcenjuje slučaj Savamala i kako je moguće da taj slučaj još nije rešen, odgovorio: „Da pitam ja vas nešto: Je li Ranko Panić ubijen? Jeste! Kad ste objavili da je ubijen? Kada je bilo koji medij objavio da je Ranko Panić ubijen?“.

„Da li je krenula istraga zbog ubistva čoveka? Da li je vodjena istraga ili je nije vodio predivni Tadić kojeg ste mnogo voleli i poštovali…“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da to nije odgovor na pitanje, Vučić je rekao: „A nije odgovor?! Znači, to nije odgovor!“.

„Znači, ti isti Janković, Šutanovac, Jeremić, svi ti koji su bili u vrhu režima koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni za vodjenje istrage za to, ali sada meni sole pamet za dve protivpravno podignute – izvinjavam se, ne dve, nego tri barake“, rekao je Vučić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike