U trendu

Sutra glasanje o Predlogu budžeta za 2019.godinu

BEOGRAD – Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na više zakona, među kojima je i Predlog budžeta za 2019. godinu o čemu će se izjašnjavati sutra u 10 časova.

Tokom današnje rasprave poslanici dela opozicije su negodovali jer im, kako su naveli, nije dozvoljeno da govore što je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odbacila i obrazložila da je vreme za raspravu po amandmanima potrošeno.

Poslanici DS Balša Božović, SDS Marko Đurišić i Dveri Boško Obradović dobili su opomene, jer su, kako je rekla Gojković, ometali rad sednice, budući da su se tokom isčitavanja amandmana javljali za povrede Poslovnika i dobacivali.

Nakon toga su napustili salu i obratili su se novinarima u holu skupštine gde su najavili da će tokom večeri i noći ostati u parlamentu, odakle će se obraćati javnosti i čitati svoje amandmane, najpre one koji su se odnosili na budžet za 2019. godinu.

Poslanici će sutra glasati, između ostalog, o povećanju taksi za RTS i RTV od 1. januara 2019. godine, setu poreskih zakona, ali i o tome da na snazi ostane zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike