U trendu

Sutra novi protest Jedan od pet miliona u Beogradu

(Ispravljena je trasa protestne šetnje u drugom i trećem pasususu) Novi protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“ biće održan sutra u Beogradu u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, nakon čega će gradjani krenuti u protestnu šetnju.

Kolona će od Platoa krenuti Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde je planiran performans.

Šetnja će se nakon toga nastaviti ulicom Kneza Miloša i Kralja Milana do Terazija gde je predvidjen završni govor. 

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, kao i Visoke škole elektrotehnike i računarstva sutra takodje organizuju šetnju pod nazivom „Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona“.

Studentska šetnja do Platoa počinje u 15 časova ispred studentskog doma „4. april“ u ulici Vojvode Stepe 320.

Odredjen broj profesora i nastavnika nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kuluturnih radnika i advokata takodje je uputilo podršku gradjanima koji protestuju.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ održan je u Kruševcu 30. novembra 2018, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronadju počinioci i nalogodavaci ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan gradjanima šta će učiniti da promene sistem u Srbiji i u kojoj će gradjani birati servis gradjana a ne vlast.

Protesti se četvrtkom,petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, poput Niša, Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Smedereva, Negotina i drugih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)