U trendu

Sutra počinje prolećno zasedanje Skupštine Srbije

Prva sednica redovnog prolećnog zasednja Skupštine Srbije počeće sutra, a na dnevnom redu je više medjunarodnih sporazuma i protokola.

Prolećno zasednje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana.

Ispred Doma Narodne skupštine poslanike će sutra dočekati počasna jedinica Vojske Srbije, a na početku sednice biće intonirana himna Srbije.

Na dnevnom redu prve sednice je potvrdjivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrdjivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima i potvrdjivanju Doha amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Poslanici treba da razmatraju i potvrdjivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), kao i Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Na dnevnom redu treba da bude i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i potvrdjivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Razmatraće se i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Madjarske o plovidbi rekom Tisom, potvrdjivanje Sporazuma vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i potvrdjivanje Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Početak sednice zakazan je za 10 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar