Švajcarski ambasador ponovo zabio prst u oko vlastima u Prištini

Ambasador Švajcarske u Prištini Žan Umber Lebet ponovo je kritikovao prištinske institucije zbog velikog broja lažnih veterana koji primaju novac od prištinskih institucija, prenosi Tanjug.

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj sastao se sa raznim donatorima Kosova, koji se svake godine okupljaju kako bi pratili realizaciju projekata koje finansiraju na toj teritoriji.

Među njima je bio i ambasador Švajcarske Lebet, koji je ranije zamerio prištinskim institucijama da velike pare iz budžeta izdvajaju za lažne veterane, a da im za to vreme razvojne projekte finansiraju stranci.

Lebet je ponovo otvorio tu temu na tribini kojoj je prisustvovao i Haradinaj.

„Mi u Švajcarskoj znamo i zahvaljujemo veteranima za žrtvu koju su dali da Kosovo bude slobodno, ali zašto novac dobijaju i oni koji to nisu“, kazao je Lebet, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

Inače, Haradinaj je ranije apelovao na države donatore da ne prekidaju finansijsku podršku Kosovu bez obzira na to što su svedočili nekim neprimerenim situacijama.

Haradinaj je predstavnicima država donatora rekao da je zahvaljujući njihovoj podršci koju pružaju poslednjih 20 godina, Kosovo napredovalo u razvojnom i reformskom smislu.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    konacno da neko otvori usta i pokaze shiptarima da nisu ludi i da ne zele vishe da finansiraju shiptarske teroriste!! Ziveo Lebet, ti si najbolji!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike